Paleo "ägg-latte" och lite prat om kosten

Goaste 
 
 
Paleo-latte

1 ägg
2 msk kokosolja
2 dl kaffe
 
1. Smält kokosoljan. 2. Mixa ägget och kokosoljan. 3. Häll i kaffet och mixa en stund. (ju längre desto mer skum) 4. Häll upp i latteglas/mugg och njuut!
 
Denna latte är helt paleo, paleo kan ni läsa om här och här! Visst, smaken är lite annorlunda pga kokosoljan men jag tycker faktiskt att denna är godare än en latte gjord på komjölk!
 
Jag berättar bara kort nu för er som inte vet men jag planerar att senare skriva ett inlägg enbart om detta. Jag och pappa gick alltså med i en 30-dagars paleo-livsstils-grej för att få ordning på våra ibs-magar som vi inte längre orkar med... Vi har av flera personer med samma problem som oss blivit rekommenderade att testa paleo/stenålderskost då deras symptom helt försvann som natt och dag. Så vi läste på en hel del, gick sedan med i denna 30-dagars grejen och är nu inne på fjärde veckan. Det är ett par i medelåldern som bla är utbildade inom paleo som har skapat denna "tjänst", eller vad man nu ska kalla det. Man köper "tjänsten" och då får man flera häften med en introduktion och fakta om paleokosten och livsstilen, tips samt induviduell mailkontakt. Man får ett schema med alla måltiderna, dvs frukost, lunch och middag med recept för hela månaden samt en lista på livsmedel som man får äta under denna månad. Denna förstamånad är striktare än vad paleo vanligtvis är, detta för att kroppen håller på att ställa om.
 
Okej, det är svårt att hålla tillbaka orden eftersom att det finns en hel vetenskap bakom detta som både jag och pappa blivit otroligt fascinerade av. Det blev längre än vad jag tänkte mig men nu har ni iaf en hum om varför jag skippar skolmaten och istället har med mig egen mat (det som serveras i matsalen är ju inte paleo). Så nej, jag har inte en ätstörning som det känns som att många kan tro när jag tar en tallrik men går förbi maten och istället går direkt till salladsbuffen... eller över huvud taget att jag har hållit på att förändra min kost hit och dit under detta år. Jag mår hur bra som helst och är främst lättad över att jag som det ser ut nu har hittat ett sätt att näst intill leva utan ibs-symptom!
 
Tills vidare kan ni ju googla runt om ni är intresserade - Men som sagt, jag återkommer!
 
Kram!