Kobucha en vårdag som denna
Blev glatt överraskad när jag hittade min favoritdryck i kylskåpet.
Kombucha kommer ursprungligen från Kina där den redan 220 f.kr började framställas. Den kallades då för Livets Elixir. Denna raw food-dryck är en mjölksyrabakteriekultur som har fermenterats/jäst med ekologiskt te vilket gör att det under jäsningsprocessen bildads nyttiga näringsämnen. Kombucha är rik på b-vitaminer som hjälper kroppen att ta upp energi ur maten samt bryta ner fett. Drycken är även full av antioxidanter som är viktiga för kroppens immunförsvar samt skyddar cellerna mot fria radikaler. Eftersom att Kombucha består av levande bakteriekultur kan den verka lugnande för magen och matsmältningen. Passa bra att dricka till maten, i samband med träning och yoga, eller under en stund i vårsolen!
Låter så spännande! Var hittar man denna godbit, och till vilket pris? Vad smakar den som haha?